Le Merle

Le Merle is met z’n vele trapjes, scheve muren en lage deuren een sfeervol familiehuis met veel ruimte zowel in als rondom het huis. Bovendien ligt er direct achter het huis een natuurzwembad.

De ingang van het huis brengt je meteen in een ruime zit/eetkamer, waar een zee van licht binnenvalt. De open keuken die enkele treden lager ligt dan de zit/eetkamer is voorzien van een magnetron, oven, afwasmachine, ijskast en andere moderne gemakken.

Via de authentieke rode staldeuren loop je naar het achterhuis. Allereerst door een opslagruimte met o.a. wasmachine en een 2de ijskast, gevolgd door een hal met douche en aparte toilet. En vandaaruit naar een studeerkamer en 2 slaapkamers. In beide kamers staan 2 eenpersoonsbedden.

Achter de keuken bevindt zich ook een slaapkamer met 2 bedden. Door de bedden te verplaatsen kan van deze kamer een extra eet-, zit- of spelletjeskamer gemaakt worden.

De trap in de zit/eetkamer brengt je naar de zolder. Op zolder staat de spelletjeskast en een pingpongtafel. Verder is er een zitkuil aanwezig met TV, DVD en veel boeken. De hoekbank is om te bouwen tot een 2-persoonsbed. 

Op de zolder is een tweede douche en WC. Loop je verder dan tref je de slaapzolder aan, waar kinderen zeeën aan ruimte hebben om te slapen & te spelen. Er zijn 7 slaapplekken. Achter deze slaapzolder bevindt zich nog een kleinere slaapzolder met 3 slaapplaatsen.

Het huis kan verwarmd worden met houtkachels, want ‘s avonds kan het fris worden in de bergen. Ook zijn er een aantal electrische radiatoren.

Buitenom aan de dalkant van het huis bevinden zich nog 4 caves (kelders). In de eerste ligt wat tuingerei e.d. en in de laatste staat de pomp van het zwembad.

Aan de voorkant van het huis zijn twee terrassen met tuinstoelen en picknicktafels en een bbq. In de kersenboomgaard voor het huis kan geparkeerd worden.

Achter het huis ligt een groot natuurzwembad gevuld met bronwater en een kabelbaantje.

Het terrein is zeer geaccidenteerd, rotsachtig met steile stukken en dan weer redelijk vlak. Weidegrond wisselt af met bos waarin met name kastanjebomen en naaldbomen te vinden zijn. Rondom het huis staan fruitbomen (kersen, appel, peer) en in het bos groeien bosbessen en bramen. Verderop op het terrein ligt een meertje waar ook in gezwommen kan worden.

ontworpen door Wessel Huising en Lieke Murris - alle rechten voorbehouden